• Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Wie is Eveline?

In 1962 geboren en tot 1984 getogen in Ermelo op de Veluwe, ben ik altijd met (huis)dieren omringd geweest. Dit varieerde van honden, katten, konijnen en vogels tot paarden en pony’s in de plaatselijke maneges waar je me elke dag na schooltijd kon vinden. Het zorgen voor dieren en hun welzijn zit in mijn bloed. Het werd al snel duidelijk dat ik niets anders wilde dan van mijn grote passie mijn beroep te maken.


Zo volgde ik opleidingen voor Hondentoilletteren en Dierenartsassistente, liep ik stage bij een dieren-artsenpraktijk voor grote en kleine huisdieren in Harderwijk, en bij een hondentrimsalon in Putten, om een paar jaar later mijn eigen trimsalon te openen in Almere-Haven. Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance in Amsterdam. Dit heb ik 6 jaar met veel plezier gedaan, inmiddels woonde ik ook in de hoofdstad. Toen het tijd werd voor iets anders heb ik enige tijd bij een manege in het Amsterdamse Bos gewerkt.

In mijn vakanties kon je me vaak vinden in een circus in Zwitserland, waar mijn zus en zwager als acrobaten werkten. Hier verzorgde ik de paarden, honden en ezels. Later heb ik ook regelmatig met een Duits circus meegereisd, waar ik onder andere de honden trimde en toiletteerde. Uiteindelijk heb ik, na een jaar bij een dierenartsenpraktijk in Amsterdam Geuzenveld gewerkt te hebben, een leuke baan gevonden bij een dierenkliniek in Amsterdam Osdorp, waar ik bijna 10 jaar werkzaam ben geweest als assistente. Zowel bij de Dierenambulance als bij de dierenkliniek heb ik ontzettend veel geleerd en zeer veel ervaring opgedaan, waar ik vandaag de dag nog steeds profijt van heb.


Eind 1999, net voor de eeuwwisseling, verhuisden Ronald en ik naar Nieuw-Vennep. Inmiddels was ik geslaagd voor mijn diploma Dierenpension- asielhouder en werkte ik tijdelijk in het dierenasiel in Amstelveen, waar ik zowel op de honden- als op de kattenafdeling inzetbaar was.


Omdat het welzijn van dieren me erg aan het hart gaat, heb ik samen met Ronald de cursus vrijwillig inspecteur van de Dierenbescherming gedaan, en een tijdje als zodanig gewerkt. Helaas was dit niet Eveline en Ricote combineren met ons werk en waren we genoodzaakt hiermee te stoppen. Voordat Raisa's Friends van start ging heb ik 7 jaar bij een internationale dierenbeschermings organisatie gewerkt. Ondanks dat mijn werk met dieren te maken had, was het een kantoorbaan en ging ik het directe contact met dieren erg missen.
Dienstverlenen zit in mijn aard en dat doe ik graag op mijn eigen manier. Door het starten van een Hondenuitlaatservice en Kattenverzorgingsdienst kan ik me op dit vlak helemaal uitleven en ben ik weer de hele dag met mijn grote passie bezig! 


Hoewel ik natuurlijk een schat aan ervaring met honden en katten heb opgedaan in mijn vrijwilligerswerk en mijn loopbaan, ben ik me ervan bewust dat het werken met groepen honden specifieke kennis en ervaring vereist. Ik nam dan ook met beide handen het aanbod van een bevriende hondenuitlaatservice aan, om een aantal keren met de groep mee te lopen, zodat ik een idee kreeg van, wat ik toch wel kan noemen, het vak.
Ik heb me verdiept in gedrag en opvoeding van honden door het lezen van boeken over verschillende trainingsmethodes. Uiteindelijk bleek de methode en werkwijze van 'Dogwhisperer' Cesar Millan me het meest aan te spreken en de laatste paar jaar heb ik dan ook alle boeken, DVD's en TV-programma's van Cesar bestudeerd. En natuurlijk heb ik met onze Raisa verschillende cursussen gevolgd, onder andere bij de Martin Gaus Hondenschool in Leiden. De meest recente cursus die we samen, met veel plezier, hebben gedaan is de Dogfun cursus bij Hondenschool Kyno Connect in Vogelenzang.

 Eveline, mama Judy en pup

Graag neem ik de Zorg voor uw Huisdier op me; u kunt er op vertrouwen dat uw hond of kat bij Ronald en mij in goede handen is! 

Wilt u meer weten over Ronald, zijn achtergrond en motivatie, klik dan op de knop hieronder.

Raisa bottom

Op alle diensten van "Raisa's Friends" en "Meercats" zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing


Copyright © 2021. All Rights Reserved.