• Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

De Raisa's Friends Hondenlimo

 
Onze trots!                                                                                                                                                                               

     
                                                                                                                                                                                                           
 
                

Toen de eerste Raisa’s Friends auto, onze Ford Explorer, na 4 jaar trouwe dienst te duur ging worden aan reparaties, moesten we gaan zoeken naar een goed alternatief. In de tussentijd haalde ik de hondjes op met onze Oldtimer Chevrolet Suburban. Dat ging prima; onze Chevy was ruim genoeg voor 2 grote hondenhokken en een kunststof bench, en dan heb je nog ruimte over. Het was echter niet een oplossing voor de lange termijn, omdat de kosten om met zo’n auto te rijden erg hoog zijn en er regelmatig reparaties moeten plaatsvinden. 

Wij waren dan ook naarstig op zoek naar een ruime, goede en betrouwbare auto, waar de hondjes níet achter een laadschot hoeven te zitten; een hond is namelijk geen ‘lading’! Bovendien vinden wij het zeer belangrijk dat ik de honden, tijdens het rijden, kan horen en zien; zo kan ik ze continu in de gaten houden. Daarnaast hebben ze in een open ruimte altijd voldoende licht en frisse lucht.
Na lang zoeken, piekeren en informeren kwamen we tot de conclusie dat er maar één geschikte mogelijkheid overbleef: Een ruime personenauto ..
De Volkswagen Caddy Maxi Combi (een 7-persoons auto) voldeed het meest aan onze eisen. Het
 bleek echter nog niet zo eenvoudig om een jonge occasion in de juiste kleur, met weinig kilometers op de teller én 2 schuifdeuren aan de zijkanten te vinden. Uiteindelijk zijn we met het zoeken uitgeweken naar Duitsland, waar veel meer aanbod bleek te zijn! Uiteindelijk, na lang zoeken, hebben we, met behulp van Van den Berg Mobility uit Leeuwarden, een bedrijf dat auto's voor mensen vanuit Duitsland importeert, onze droomauto gevonden en is hij begin 2015 naar Nederland gekomen.

Bij Kelders Kooien in Steenwijk hebben we onze lichtgewicht, maar oersterke aluminium hokjes in laten bouwen. Deze staan veilig en muurvast, en zijn tegelijkertijd makkelijk te demonteren, zodat de auto weer als personenauto gebruikt zou kunnen worden. De hondjes van Raisa's Friends hebben hun eigen, superdeluxe Hondenlimo:
Voldoende frisse lucht en ventilatie via de voorste zijramen, de airco en de dakventilator.
Veilig vervoer in gloednieuwe, aluminium autohokjes met een rubberen antislip-vloer,
En altijd het alarm op de auto als ze even alleen in de auto moeten wachten, terwijl ik een ander hondje ophaal.
De belettering en het logo zijn toen meteen in een nieuw jasje gestoken en, net als op onze Ford Explorer, professioneel aangebracht door Havelaar Reclame in Uitgeest.
Het resultaat mag er zijn! Een opvallende, witte, luxe auto met het logo en de belettering in zwart/wit. En als pronkstuk op het achterraam: een full-colour foto van het silhouet van Raisa. Wij zijn zeer trots op onze Hondenlimo!


                                                               Caddy achterzijde
         Raisa bottom

Op alle diensten van "Raisa's Friends" en "Meercats" zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing


Copyright © 2021. All Rights Reserved.