Wie is Raisa?


Hallo!

pup raisa dec 2007Mijn naam is Raisa. Officieel heet ik: 'Cute Angel of the Heart of Lothian'. Mijn papa heet 'Lothians Vencer Kann Schimmelpfeng'  (voor vrienden is het gewoon Cedor) en
komt uit Brazilië. Hij is een stoere, forse kerel, met een superdikke vacht. Hij lijkt wel een beetje op een Samojeed (zo'n poolhond).
M
ijn mama Judy, waar ik veel op lijk, heet officieel:
'Judy Chula of the Heart of Lothian'. Zij is veel eleganter dan mijn papa en heeft, net als ik, mooie grote oren.
Maar allebei zijn ze even lief, hoor! 
In mijn fotoalbum zijn paps, mams, mijn broertje en zusjes 
te bewonderen.

Ik ben geboren op zondag 28 oktober 2007 en ben, wat je noemt, echt een 'zondagskind'! In de winter van 2007, net voor de kerst, werd ik opgehaald door mijn baasjes uit 

Nieuw-Vennep. Ik weet het nog goed: er lag sneeuw, het was koud, alles was nieuw en vreemd, ik zat in een grote blauwe auto .... en viel al heel snel in slaap. Hoe had ik toen kunnen bedenken dat nog geen 3 jaar later mijn naam en foto's op diezelfde blauwe auto zouden staan! En dat ik, als volwassen hond, met deze auto mijn klantjes zou ophalen? Daar ben ik wel heel erg trots op hoor!

Maar eerst even terug naar mijn levensverhaal: Ik groeide als kool en mijn oortjes stonden al rechtop toen het 2 januari 2008 was. Dat zal wel gekomen zijn door het vuurwerk, dat ik een paar dagen daarvoor had gehoord. Ben je net 8 weken op de wereld, krijg je dát! Schrikken hoor!


Al snel moest ik naar school; dat vonden ze kennelijk nodig ... In het begin was dat de kleuterschool en mocht ik spelen met andere puppy's. Later werd het serieus en moest ik echt van alles leren!
Ik kreeg les op een school in een manege, dus paarden zag ik van jongs af aan. Ik vind ze nog steeds erg groot en heb er veel respect voor, maar bang ben ik niet van ze. Na een paar cursussen zijn we ergens anders naartoe gegaan voor nog meer lessen. Dat was ook lekker binnen, in een grote loods; lekker droog als de regen op het dak kletterde en de wind om het gebouw gierde! Binnen, zonder al die afleiding, kan ik me veel beter concentreren en leer ik veel sneller. In de laatste cursus heb ik allemaal kunstjes geleerd en een beetje 'dogdance'. Mijn vrouwtje vindt het leuk om op die manier met mij bezig te zijn. Ik vind het ook wel leuk en ik doe het graag, maar ik word er ook wel zenuwachtig van als ik iets niet snel genoeg begrijp. Ze zeggen dat ik erg slim ben en snel nieuwe dingen leer, maar dat ik ook, net zo snel, ben afgeleid. De juf op school vond mij erg leuk en ik mocht vaak dingen voordoen, daar was ik natuurlijk erg trots op!

buiging
Ik kan al heel veel: netjes 'naast' lopen, ook los; zitten en blijven (ook al loopt het vrouwtje heel ver weg en zie ik haar niet meer), goed apporteren en dingen aangeven, zo laat het vrouwtje vaak expres iets vallen en dan ben ik er als de kippen bij om het netjes op te pakken en aan te geven. Dat vind ik geweldig!
Ook kan ik zigzag tussen de benen van het vrouwtje doorlopen, achteruit lopen, rondjes draaien, zwaaien en een buiging maken!


Wat ik ook nog even wil melden is, dat ik met maar liefst 2 foto's in de Martin Gaus Agenda van 2010 sta! 't Is maar even dat u het weet ...

In het park (Venneperhout) en onze woonwijk heb ik veel vriendjes. Mijn beste vriendje heet Wolf; elke donderdag gaan we samen naar het park. Wolf is een jaar jonger dan ik en nog echt een puber! Hij is erg brutaal en pakt steeds mijn stokken af, waar hij dan heel hard mee wegrent ... en ik er achteraan! Maar ik mag hem wel; het is tenminste geen watje, en ik ook niet!


Klik op de knop hieronder om foto's te bekijken van mij, mijn vriendjes en familie.

Raisa bottom

Op alle diensten van "Raisa's Friends" en "Meercats" zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing


Copyright © 2013. All Rights Reserved.